(0352) 40-77-40, (068) 477-07-07

Склопакети з криптоном

krypton-skloКриптон

3 січня 2011 року ТМ КОРСА почала виробництво склопакетів, заповнених криптоном КОРСА Krypton-Comfort.

Що ж таке КРИПТОН і в чому переваги цих склопакетів?

Криптон – інертний газ, не горючий, не отруйний, міститься в мікрокількостях в повітрі. Використання  криптону обумовлено істотно більш низькою теплопровідністю в порівнянні з повітрям і аргоном.

Енергозбереження – склопакети із заповненням криптоном зберігають тепло в 2,6 разів краще, ніж повітря та в 1,8 разів краще, ніж аргон.

Великі щільність, в’язкість і діаметр молекули криптону в порівнянні з аргоном і повітрям призводять до зниження конвекційних струмів усередині склопакета, що також призводить до збільшення опору теплопередачі. Ці ж фактори обумовлюють меншу дифузію криптону в зовнішнє середовище і підвищують довговічність складу газового середовища всередині склопакета.

Конденсат – найбільш поширена проблема, з якою доводиться стикатися виробникам вікон і споживачам. Низькотемпературна технологія отримання криптону і аргону забезпечує точку роси Т <-100 ° С, що повністю виключає випадання вологи в міжскляному просторі.

Ухвалений державою курс на енергозбереження, призведе найближчим часом до жорсткості регіональних норм для житлових і адміністративних будівель для всіх регіонів України. Це змусить виробників світлопрозорих конструкцій застосовувати нові типи склопакетів.

Довговічність – через високу щільність та в’язкість криптону склопакети зберігають свої властивості протягом 29 років, що перевершує аналогічний показник для заповнених аргоном склопакетів (20 років).

Звукоізоляція – швидкість звуку в криптоні на 30% менша, ніж в аргоні і на 36% менша, ніж y повітрі. Це забезпечує більший коефіцієнт згасання звуку в середовищі криптону і аргоно-криптонових сумішах у порівнянні з чистим аргоном.

Безпека – безпечний для здоров’я людини, оскільки є складовою повітря.

wdt_IDПараметриКриптонАргонПовітря
1 В’язкість х 10-6, [Па*с] 25,233 22,493 18,158
2 Густина, [кг/м3] 3,43 1,64 1,18
3 Теплопровідність, [Вт/м2*К] 0,0095 0,0177 0,0200
4 Швидкість звуку, [м/с] 220,39 319,43 344,16


інертний газ

В процесі спілкування часто доводиться чути про те, що газ з часом зникає з міжскляного простору.

Проведення ресурсних випробувань на довговічність криптонозаповнених склопакетів показало, що після 50 циклів охолодження-нагріву відповідно до температур -30°C та +60°С, вплив ультрафіолетового опромінення, крапельно-рідкої вологи та помірно агресивних середовищ, зміни газового складу в міжскляному просторі не виявлено.

Конденсат – найбільш поширена проблема, з якою доводиться стикатися виробникам вікон і споживачам. Низькотемпературна технологія отримання криптону та аргону забезпечує точку роси Т <-100 оС, що повністю виключає випадіння вологи в просторі між листами скла.

Прийнятий державою курс на енергозбереження призведе найближчим часом до посилення регіональних норм для житлових та адміністративних будівель для всіх регіонів України. Це змусить виробників світлопрозорих конструкцій застосовувати нові типи склопакетів.

wdt_IDНаповнювач4-16-4 lowE4-10-4-10-4 lowE
1 Висушене повітря 0,59 0,66
2 Наповнення аргоном 0,66 0,72
3 Наповнення криптоном 0,75 0,94


Застосування криптону актуальне не тільки в регіонах з хоподним, але й зі спекотним кліматом, де широко використовується кондиціювання приміщень.

Отже, які ж переваги склопакетів, заповнених криптоном?

Склопакети з криптоном мають більш високий коефіцієнт опору теплопередачі, відповідно, вони більш теплі та економічні. Крім того, в’язкість криптону забезпечує більш високий коефіцієнт звуконепроникності, відповідно, склопакети більш тихі.

Завдяки більшому розміру молекул – природні втрати криптону менші, ніж в аргону.

Процес виготовлення якісних склопакетів з і-скла вимагає від виробника високої кваліфікації та справжньої майстерності виконання. Компанія “Корса” – одна з небагатьох в Україні, що володіє технологічною та  технічною базою для переробки термоскпа, а також відпрацьованою технологією заповнення склопакета аргоном та криптоном і його правильної герметизації, що запобігає витоку газового заповнення.

 

 

X
Бажаєте щоб наші менеджери Вам зателефонувати ?
Очікуйте, ми скоро перетелефонуємо !
(099) 999-99-99