(0352) 40-77-40, (068) 477-07-07

Монтаж, демонтаж вікон

Правильно обрати матеріали, комплектуючі, виробника вікон – ось, здавалося б, і все, що потрібно. Але крім виробництва вікна є ще важливі процеси по замірах, доставки та монтажу вікон. Всі послуги, що надаються при заміні старих вікон на нові, повинні виконуватися професіоналами. Від правильності використовуваних матеріалів і якості монтажних робіт залежить комфорт використання і термін служби вікон. Навіть найкращу конструкцію можна зіпсувати неправильним монтажем.

У нас всі види послуг виконують досвідчені співробітники. Послуга заміру прорізів у нас безкоштовна. Завод “Вікна КОРСА” доставляє готові конструкції на спеціально обладнаному транспорті підприємства, що дозволяє уникнути механічних пошкоджень, що викликаються неправильним транспортуванням.

Спочатку слід визначити габаритні розміри вікна. Для цього за потрібною адресою виїжджає майстер-замірник. Замір – відповідальна процедура, тому не варто намагатися робити її власними силами. На етапі замірів можна і потрібно продумати і обговорити з майстром-замірником необхідність монтажу всіх додаткових елементів до вікна, якщо вони будуть ( жалюзі, ролети, решітки, підвіконня, водозливи ). Це виключає можливість помилки і дозволяє все передбачити заздалегідь.

Коли в процесі ремонту будинку найкраще приступати до монтажу вікон ? Як показує практика, це краще робити на завершальному етапі загального ремонту, щоб не пошкодити готові віконні конструкції.

Монтаж

Фахівці-будівельники стверджують, що велика частина рекламацій на що вийшли з ладу вікна відбувається через помилки і недбалість у їх встановленні. Монтаж пвх вікна є високотехнологічною процедурою, в якій має значення якість абсолютно всіх операцій, від замірів отвору до герметизації швів і щілин. Найкраще, щоб одна і та ж фірма займалася виробництвом вікон, їх монтажем, а також гарантійним і післягарантійним обслуговуванням. У разі виявлення браку завжди є з кого спитати. У більшості випадків віконні компанії пропонують тільки самий звичайний монтаж пвх вікна, а саме встановлення вікна в проріз і запінювання монтажного шва.

При будь-якому вигляді монтажу пвх вікна, здійснюваного заводом, проводиться : установка пластикового вікна в проріз, заповнення монтажного шва поліуретановою піною ; кріплення зовнішнього відливу на механічне поєднання ; підгонка підвіконня по ширині ; збір будівельного сміття в тару і винос його на майданчик, регулювання фурнітури.

Для збільшення терміну служби вікон необхідно захищати монтажну піну від ультрафіолету і вологи для тривалого збереження її властивостей. Для цього вчені винайшли нові, сучасні матеріали. Їх використання дозволяє усунути проникнення з вулиці в будинок вологи, повітря, захищає піну від розкладання і застерігає матеріали внутрішньої обробки відкосів і стіну під підвіконням від вологи.

 Чверть будівельна, що це і як в неї ставлять вікна

Віконна чверть або чверть віконного отвору – це виступ частини зовнішньої стіни. При установці вікна в проріз з чвертю між чвертю і рамою вироба залишається зазор 10-20 мм для відведення конденсату з монтажного шва. При установці вікна в проріз без чверті його потрібно встановлювати всередину приміщення на 1/3 товщини стіни або в районі утеплювача стіни.

Чверть монтажа

Правило “четверті” при монтажі вікон

Чому встановлюємо вікна по рівню, а не по підвіконнику

Установка вікна повинна здійснюватися за рівнем, а не відповідно до отвору. Відхилення в установці вікна не за рівнем тягнуть за собою неправильну роботу фурнітури, її поломку та нерівномірний притиск стулки до коробки. Це призводить до продування вікна і безпідставного відкривання або закривання стулки при провітрюванні.

Монтажний шов

Типова конструкція монтажного шва

 

Монтаж стандартний

При цьому – найпростішому, і всім відомому вигляді монтажу проводиться:

  • Встановлення вікна в проєм,
  • Заповнення монтажного шва поліуретановою піною;
  • Кріплення зовнішнього відливу на механічне поєднання;
  • Підгонка підвіконня в отвір;
  • При необхідності – регулювання фурнітури.

Монтаж одного вікна проводиться орієнтовно протягом години.

Виконання цементної стяжки під відливом і установка підвіконня в вартість монтажу не входить.

«Теплий» ізоляційний монтаж

При необхідності характеристики монтажу ПВХ-вікна можна покращити, додатково замовивши застосування паро-гідроізоляційних матеріалів, відлив і підвіконня. Застосування цих матеріалів і виконання робіт обмовляється при оформленні замовлення як доповнення до стандартного монтажу. Клієнт може замовити ті стрічки, які він вважає найбільш важливими в його умовах. Приміщення і прорізи бувають різної конфігурації, тому не завжди потрібно використовувати повний комплект матеріалів. Вартість монтажу в кожному випадку буде індивідуальною і буде складатися з вартості матеріалів і робіт по їх монтажу.

 

монтаж вікна

Монтаж вікна

 

Перелік і властивості ізоляційних стрічок:

  • ПСУЛ – стрічка, яка кріпиться по зовнішній частині вікна і закриває монтажний шов із зовнішнього боку отвору по П – образним контуру. Стрічка ПСУЛ захищає піну від руйнування, покращує тепло- і гідроізоляцію монтажного шва і бере участь в обробці відкосу зовні.
  • Пароізоляційна стрічка кріпиться зсередини отвору по П – подібному контуру. Вона захищає монтажну піну від руйнування під впливом вологи, яка проникає зсередини приміщення, і поліпшує теплоізоляційні властивості укосу.
  • Гідроізоляційна стрічка кріпиться під відлив до подвіконного профілю. Вона усуває продування в цьому місці і захищає місце під вікном від проникнення вологи ззовні.
  • Для збільшення терміну служби вікон, а також для створення ефективної тепло- і гідроізолюючої системи вікно + стіна, ми рекомендуємо проводити повний комплекс робіт з використанням усіх сучасних гідроізолюючих, теплоізолюючих і паропроникних матеріалів. Основною рекомендацією є додаткове до виконаного монтажу утеплення відкосу. У цьому випадку проводиться повний комплекс заходів по захисту монтажної піни від руйнування з плином часу і утеплення монтажного шва.
  • На вікно закріплюється паропроникна зовнішня гідроізоляційна і пароізоляційна внутрішня стрічки ;
  • Проводиться встановлення вікна в підготовлений проєм. Монтажний шов заповнюється поліуретановою піною.
  • Кріпиться зовнішній відлив на механічне поєднання; підвіконня підганяється в отвір.

Система «Теплий підвіконник»

Система «Теплий підвіконник» – це новий стандарт установки вікон з акцентом на енергозбереження, герметичність, а також на простоту монтажу. Європейські компанії, які впровадили в практику монтажу вікон дану методику, відзначають значне зниження рекламацій.

Інноваційна система «Теплий підвіконник» – це досить нова запатентована технологія, яка забезпечує оптимальне сполучення вікна зі стіною, що особливо важливо у зв’язку з ризиком виникнення теплових мостів у незаповнених поліуретановою піною місцях, які залишаються після установки монтажних клинів. Вона забезпечує підтримку внутрішнього і зовнішнього підвіконь, гарантуючи їм належне вирівнювання і високу ударну стійкість.

Теплий підвіконник

Система “Теплий підвіконник”

Найбільш важливі переваги системи «Теплий підвіконник»:

  • Відсутність необхідності використання анкерів і дюбелів для кріплення підвіконь;
  • Немає потреби застосовувати паропроникні ущільнювальні стрічки, щоб герметизувати стик між підвіконням і вікном;
  • Відсутність необхідності застосування опорних елементів в підвіконній площині;
  • Відсутність необхідності вирівнювання вікон за допомогою клинів,
  • Гарантує належну герметичність стику стіни з вікном в пороговій площині вікна;
  • Забезпечує належне вирівнювання вікна без трудомісткого процесу установки його в отворі;
  • Полегшує установку як зовнішнього, так і внутрішнього підвіконь;
  • Гарантує належну герметичність стику внутрішнього і зовнішнього підвіконь з пороговою площиною вікна.

Монтаж додаткових елементів до вікна.

В даному випадку мова йде про підвіконня, відливи, ролети, жалюзі. Всі ці матеріали замовляються додатково, як і їх монтаж. Жалюзі монтуються після обробки відкосів пластикових вікон. Монтаж усіх цих доповнень продумується на етапі замірів, і ймовірність помилки зводиться до нуля. На всіх видах робіт задіяні висококваліфіковані, досвідчені працівники.

Встановлення наших виробів у зимовий період можливе з використанням спеціальних монтажних комплектуючих (монтажна піна, герметики), які вироблені заводом-виробником спеціально для використання при міну­сових температурних режимах. Роботи по заміні старих вікон проводяться нами до -7 С*. При встановленні вікон з використанням з’єднувачів (через пластини та компенсатори, кутові переходи), рекомендована тем­пература для монтажних робіт становить не нижче +5 С

Час монтажу залежить від багатьох факторів: складності демонтажу, матеріалу, з якого виготовлене старе вікно, структури стіни, габаритних розмірів конструкції тощо. Відповідно, чим складніший монтаж, тим більшу кількість монтажників ми відправляємо на його виконання. Так, монтажні роботи в приватному будинку або в квартирі намагаємось виконати за один день, а монтаж одного стандартного вікна з демонтажем – за годину- дві.

Наша компанія не може гарантувати цілісність та жорсткість старої дерев’яної лутки, оскільки дерево – це ма­теріал, який піддається багатьом факторам негативного впливу (трухлявість, волога, шкідники, грибок тощо). Стара віконна лутка не гарантує герметичності та міняє свою геометричну форму в залежності від пори року або зміни погоди. Також за технологією установки в стару лутку на наше вікно встановлюється спеціальний профіль замість нашої рами, який називається «коробка для санації», а також профіль, щоб закрити мон­тажний шов. Ми не використовуємо такого профілю, оскільки з ним вікно значно дорожче, тому немає сенсу залишати стару дерев’яну лутку.

Для установки нашого вікна в дерев`яні будівлі потрібно ставити в віконний отвір фальш лутку з дерев’яної дошки (заповнену утеплювачем) і з монтажним швом 70-100 мм. Тільки після цього ми встановлюємо наше вікно в фальш лутку з нашим стандартним монтажним швом.

Забрудненість приміщення в результаті монтажних робіт залежить від об’єму роботи, складності демонтажу та структури стіни і відкосів. Наші монтажники з розумінням відносяться до замовників, тому свою роботу виконують максимально акуратно та без зайвих руйнувань. Також вони прибирають після себе будівельний бруд в заздалегідь підготовлені клієнтом мішки. Попередньо ми рекомендуємо клієнту прибрати або загорну­ти меблі та техніку будівельною плівкою, щоб полегшити прибирання.

Як правило, Ваше старе вікно має більшу ширину, ніж нове металопластикове. Тому при монтажі між старим підвіконням і новим вікном може залишитись порожнина, яку потрібно заповнити новим ширшим підвіконням та пластиковим відкосом або штукатуркою.

Відлив при установці повинен заводитись під віконну раму, щоб зберегти цілісність зовнішньої стінки профі­лю. Якщо ж використовувати старий відлив, його доведеться закріплювати шурупами, в результаті чого між відливом і вікном може утворитись отвір, через який на монтажний шов буде потрапляти волога. Після такого монтажу може відбуватись промерзання монтажного шва та поява плісняви на відливах.

Демонтаж

Демонтаж старих віконних конструкцій проводиться за допомогою перфоратора – знімаються стулки, рама, старе підвіконня ліквідується, тобто повністю звільняється віконний отвір. Для якісного монтажу конструкції віконний проріз вирівнюється, прибираються глибокі западини, тріщини і зазори. При заміні вікна може виникнути необхідність демонтажу старих віконних решіток або металевих дверей. Цю послугу завод також надає. Слід зазначити, що при заміні вікон заміна решіток не обов’язкова, і тут все залежить тільки від бажання клієнта.

Завод пропонує два види демонтажу.

1. Демонтаж без збереження конструкції.

Це звичайний демонтаж. Вікна демонтуються, розбиваються, і будівельне сміття упаковується в мішки і виноситься на сходову площадку. При цьому використовуються мішки замовника.

2. Демонтаж з збереженням конструкції.

Можлива ситуація, коли демонтовані віконні конструкції повинні використовуватися на інших об’єктах чи в інших приміщеннях. У цьому випадку може виникнути необхідність демонтажу старих вікон із збереженням конструкцій. Ми пропонуємо і такий вид демонтажу. При цьому будівельне сміття упаковується в мішки і виноситься на сходову площадку.

Поширені питання

Після демонтажу старого вікна його монтажна глибина (товщина лутки) становить 150 мм і є більшою, ніж наше вікно, для якого характерна глибина 60-86 мм. В результаті цього між підвіконням та новим вікном за­лишиться щілина 90-150 мм. Градус розвороту старих відкосів на збігається з новим вікном, також є ймо­вірність, що відкоси зсередини приміщення закриватимуть раму нового вікна. Тому в нас є гарна пропозиція вирішення цієї проблеми – пластикові відкоси.

Обслуговувати конструкції необхідно після так званого просідання фундаменту в нових будівлях, просідан­ня фурнітури вікна. Це нормальне явище для вікон та дверей. Після вашого дзвінка приходить майстер та регулює вікно або двері. Також конструкції необхідно протирати та змащувати фурнітуру спеціальним мас­тилом хоча б один раз на рік, очищати фурнітуру та профіль після ремонтних робіт (ПВХ потрібно протирати м’яким миючим розчином без абразивних речовин та вмісту хлору).

На це питання зможе відповісти замірник, коли буде у Вас на об’єкті. Щоб дати остаточну відповідь потріб­но бачити об’єкт, тому що не зрозуміло наскільки близько встановлена решітка, чи зможуть монтажники використати інструмент, встановити відлив.

Наша компанія дає гарантію на монтажні роботи і це підтверджено договором, який обов’язково надається всім клієнтам.

X
Бажаєте щоб наші менеджери Вам зателефонувати ?
Очікуйте, ми скоро перетелефонуємо !
(099) 999-99-99